Fazole s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s rýží
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13550 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
100 g | Hrášek |
100 g | Mrkev kořen |
0,5 dl | Olej stolní |
100 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 205,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hrášek, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s rýží postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole uvaříme do měkka a osolíme. |
2 | V kastrole na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nasekanou bazalku, na kostičky nakrájenou mrkev a čerstvý hrášek (můžeme použít i sterilovaný). Podlijeme vývarem a zvolna dusíme. |
3 | K zelenině přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vodu, osolíme, zlehka promícháme a dusíme do měkka. Nakonec vmícháme uvařené fazole a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.