Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13555
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Filé z aljašské tresky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Mléko sójové
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 930kJ
2% Sacharidy 7 g
8% Tuky 6 g
12% Sodík 247 mg
60% Bílkoviny 34 g

Nákyp z filé postup přípravy receptu:

1

Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.

2

Ze sójového mléka, mouky i másla připravíme bešamel, přidáme do něj žloutek, nasekanou petržel a sníh ušlehaný z bílků.

3

Měkké filé na jemno umeleme a vložíme do vychladlého bešamelu. Vše promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.

4

Hmotu dáme do vymazané a vysypané nákypové formy (nebo do pekáčku), zapečeme v troubě.

5

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept