Celer zapečený se sýrem a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer zapečený se sýrem a jogurtem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13556 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
140 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 549,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Jogurt bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer zapečený se sýrem a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané celery uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme je a nakrájíme na plátky. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno urovnáme vrstvu celeru, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s osmaženou strouhankou, znovu navrstvíme celer, posypeme sýrem a poklademe na kolečka rozkrájenými, natrvdo vařenými vejci. Posypeme petrželkou, zalijeme jogurtem smíchaným se žloutkem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.