Recept

Jablka plněná mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13557
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hovězí maso vařené
4 ks Jablka
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 456kJ
8% Sacharidy 30 g
22% Tuky 17 g
6% Sodík 121 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jablka plněná mletým masem postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a část dužiny, aby jablka zůstala celá, zakapeme je citronovou šťávou. Do každého jablka vložíme plátek šunky.

2

Maso jemně umeleme se zbylou šunkou, promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Směsí naplníme jablka, povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Jablka urovnáme do zapékací mísy s rozehřátým máslem, podlijeme vínem a zapečeme ve vyhřáté troubě, až sýr zrůžoví.

4

Podáváme jako teplý předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Jablka plněná mletým masem
To zní zajímavě

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept