Recept

Paštika z kuřecího masa a žampionů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13558
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

6 plátek Anglická slanina
3 stroužek Česnek
150 g Játra kuřecí
300 g Kuře
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Šalvěj sušená
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 481kJ
0% Sacharidy 1 g
10% Tuky 8 g
8% Sodík 157 mg
17% Bílkoviny 9 g

Paštika z kuřecího masa a žampionů postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky.

2

Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut.

3

Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme.

4

Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut.

5

Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet.

6

Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě.

7

Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept