Paštika z kuřecího masa a žampionů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z kuřecího masa a žampionů
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13558 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
6 plátek | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
150 g | Játra kuřecí |
300 g | Kuře |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šalvěj sušená |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 78,1mg |
Draslík | 173,7mg |
Vláknina | 496,9mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Játra kuřecí, Kuře, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z kuřecího masa a žampionů postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky. |
2 | Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut. |
3 | Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme. |
4 | Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut. |
5 | Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet. |
6 | Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě. |
7 | Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.