Salát z masových kuliček a fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z masových kuliček a fazolí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13560 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole vařené |
150 g | Jehněčí plec |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřová plec |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 65,4mg |
Draslík | 968,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 304,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazole vařené, Jehněčí plec, Majoránka, Ocet vinný, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z masových kuliček a fazolí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody. |
2 | Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme. |
3 | Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet. |
4 | Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou. |
5 | Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.