Recept

Salát z masových kuliček a fazolí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13560
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
400 g Fazole vařené
150 g Jehněčí plec
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej salátový
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Vepřová plec
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 484kJ
10% Sacharidy 36 g
52% Tuky 39 g
14% Sodík 284 mg
44% Bílkoviny 25 g

Salát z masových kuliček a fazolí postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody.

2

Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme.

3

Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet.

4

Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou.

5

Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept