Recept

Kachna plněná mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13565
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Hrozinky
100 g Játra kachní
1000 g Kachna mražená
30 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
75 g Mrkev sterilovaná
50 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
150 g Vepřová plec
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 440kJ
4% Sacharidy 15 g
94% Tuky 71 g
12% Sodík 240 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kachna plněná mletým masem postup přípravy receptu:

1

Omytou kachnu zevnitř i na povrchu osolíme. Očištěná a omytá játra nakrájíme na kousky. Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studeným mlékem. Ořechy krátce opražíme na másle.

2

Připravené maso jemně umeleme s vymačkanou žemlí, přidáme játra, namočené rozinky, ořechy, mrkev s hráškem, vejce, sůl, nasekané natě, koření, zbylé mléko a brandy. Vše dobře promícháme.

3

Kachnu naplníme připravenou nádivkou a sešijeme. Vložíme ji do pekáče, osolíme, podlijeme horkou vodou, za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme.

4

Kachnu vyjmeme, naporcujeme a upravíme na mísu. Sádlo slijeme.

5

Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo těstovinami. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept