Kalifornský mletý steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalifornský mletý steak
Kalifornský mletý steak
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13567 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 87,2mg |
Draslík | 622,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kečup, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalifornský mletý steak postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 polévkové lžíce studené vody a promícháme. Ze směsi vytvarujeme dva steaky a necháme je odležet v chladu nejméně 30 minut. |
2 | Opečeme v horkém oleji po obou stranách. |
3 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, okurky pokrájíme na plátky. |
4 | Žemle rozkrojíme, vyložíme omytými listy salátu, na něj položíme steaky, poklademe je kroužky cibule a plátky okurek. Zakapeme kečupem, přikryjeme druhou polovinou žemle a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.