Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13568
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
400 g Hovězí maso zadní
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Mouka polohrubá
4 ks Nové koření celé
6 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 277 mg
53% Bílkoviny 30 g

Myslivecký steak postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Maso s vymačkanou žemlí a oloupanou cibulí jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, rozdrcené koření, vše dobře promícháme.

2

Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme steak a necháme 30 minut v chladu odležet.

3

Oloupané žampiony rozkrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Na části oleje zpěníme kolečka cibule, přidáme žampiony, osmahneme je, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme.

4

Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, upravíme je na talíře a přelijeme omáčkou se žampiony.

5

Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept