Růžičková kapusta s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s mletým masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13575 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Kapusta růžičková |
400 g | Maso mleté - mix |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 138,6mg |
Draslík | 255,6mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový květ, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Saturejka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kapustičky povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme je a necháme okapat. |
2 | Mleté maso promícháme se solí, jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, špetkou květu a nasekanými natěmi. |
3 | Pekáček vymažeme olejem, naplníme částí směsi, poklademe kapustičkami, opět navršíme maso a kapustičky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. |
4 | Sýr rozmělníme, zředíme mlékem a za stálého míchání roztavíme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, vmícháme vejce. Omáčku nalijeme na zapečený pokrm a dopečeme (15 minut). Před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem. |
5 | Podáváme s chlebem nebo s pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.