Rajčata v mletém mase - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata v mletém mase
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13577 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kerblík |
500 g | Maso mleté - mix |
4 polévková lžíce | Mouka sójová plnotučná |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 673,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Kerblík, Olej stolní, Oregano sušené, Pažitka, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka sójová plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata v mletém mase postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a obalíme v nasekaných natích, smíchaných se solí. |
2 | Mleté maso promícháme se solí, kořením, prolisovaným česnekem a zahustíme sójovou moukou. |
3 | Připravená rajčata obalíme masovou hmotou, zvolna je smažíme v horkém oleji. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.