Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13578

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Oregano sušené
1 polévková lžíce Saturejka
40 g Slanina vepřová
250 g Vepřová plec
1 l Vývar z hovězích kostí
1000 g Zelí hlávkové bílé
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 097kJ
7% Sacharidy 26 g
48% Tuky 36 g
53% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Plněná zelná hlávka postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí povaříme v osolené vodě 10 minut a scedíme. Po vychladnutí odstraníme košťál, vykrojíme vnitřní část tak, aby zbyly jen velké listy.

2

Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme.

3

Maso spolu se žemlí umeleme, přidáme slaninu s cibulí, sůl, koření, nasekané natě, vše promícháme.

4

Zelí naplníme masovou hmotou, převážeme provázkem a ve vývaru zvolna vaříme asi 60 minut.

5

Zelí vyjmeme, zbavíme provázku, nakrájíme na porce a pokapeme rozehřátým máslem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept