Plněná zelná hlávka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná zelná hlávka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13578 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Saturejka |
40 g | Slanina vepřová |
250 g | Vepřová plec |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 78,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 429,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kmín drcený, Oregano sušené, Saturejka, Slanina vepřová, Vepřová plec, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná zelná hlávka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí povaříme v osolené vodě 10 minut a scedíme. Po vychladnutí odstraníme košťál, vykrojíme vnitřní část tak, aby zbyly jen velké listy. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme. |
3 | Maso spolu se žemlí umeleme, přidáme slaninu s cibulí, sůl, koření, nasekané natě, vše promícháme. |
4 | Zelí naplníme masovou hmotou, převážeme provázkem a ve vývaru zvolna vaříme asi 60 minut. |
5 | Zelí vyjmeme, zbavíme provázku, nakrájíme na porce a pokapeme rozehřátým máslem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.