Svíčková z koňského masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková z koňského masa
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13581 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1000 g | Koňské maso |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Nové koření celé |
7 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Slanina vepřová |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 110,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Koňské maso, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková z koňského masa postup přípravy receptu:
1 | Omytou koňskou svíčkovou protkneme slaninou a opečeme na másle. Přidáme očištěný a nakrájený celer, petržel, cibuli, koření, krátce osmahneme. Podlijeme vařící vodou a dusíme, až maso změkne. |
2 | Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme a zahustíme kyselou smetanou rozmíchanou s moukou. Omáčku ještě povaříme, nakonec do ní vložíme naporcované maso. |
Poznámka
Servírujeme teplé.