Kachna na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na divoko
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13587 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 g | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
2 ks | Hřebíček |
1200 g | Kachna mražená |
30 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Nové koření celé |
3 ks | Pepř černý celý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 11,7mg |
Draslík | 332,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 465,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na divoko postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme. |
2 | V pekáči zpěníme máslo s jemně nakrájenou cibulí, přidáme koření a citronovou kůru. Vložíme připravenou kachnu, podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka. |
3 | Měkkou kachnu vyjmeme, omáčku zahustíme lžičkou mouky, zředíme vývarem a vínem a chvíli povaříme. |
4 | Kachnu naporcujeme, procedíme na ni omáčku. |
5 | Podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo s jemnými noky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.