Husí játra přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra přírodní
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13588 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
150 g | Husí sádlo |
1 ks | Játra husí |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 676kJ
0% Sacharidy 1 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 106 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 46,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Játra husí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Husí játra přírodní postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra vložíme do vyššího hrnce a přidáme tolik syrového sádla (nakrájeného na kostky), aby byla játra zakryta. Přilijeme naběračku studené vody, pod pokličkou zvolna dusíme, až škvarečky voní a zlátnou. |
2 | Potom játra vyjmeme, sádlo osolíme, játra jím zalijeme a necháme vychladnout. |
3 | Sádlo s játry používáme k přípravě pomazánek. |