Kuře s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s majonézou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1000 g | Kuře |
200 ml | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 46,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kuře, Majonéza, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, svázané kuře uvaříme v osoleném vývaru, do kterého jsme přidali trochu octa. |
2 | Uvařené kuře vyjmeme, rozkrájíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso vložíme do vychladlého vývaru a necháme odležet. |
3 | Potom kuře upravíme na mísu, pokryjeme majonézou ochucenou citronovou šťávou, octem, hořčicí, cukrem, pepřem, solí a worcesterem. |
4 | Podáváme s čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.