Kuře Mexiko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Mexiko
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Česnek |
3 ks | Cibule |
400 g | Kečup |
1 kg | Kuře |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 622,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 352,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře Mexiko postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozčtvrtíme a lehce osolíme. |
2 | Půlku marinády z cibule, česneku, kečupu, octa, mleté pálivé papriky, pepře, rajského protlaku a soli rozetřeme na pekáč. |
3 | Poté vložíme čtvrtky kuřete a zalijeme zbytky marinády. |
4 | Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupních. |
5 | Během pečení podléváme. |