Žemlová nádivka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlová nádivka s mandlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13590 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Mandle plátky |
120 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
130 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 315,9mg |
Draslík | 153,9mg |
Vláknina | 114,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlová nádivka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. |
2 | Slaninu pokrájíme na kostičky, necháme rozpustit. Přidáme máslo, když se tuk zaškvíří, vlijeme jej do mléka. Přidáme sůl, vejce, nasekanou petržel, plátky mandlí a na špičku nože muškátového květu. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do mísy na nakrájené žemle. Nádivku necháme 30 minut stát, jen občas obrátíme spodní vrstvu nahoru. |
3 | Pokud bude nádivka řídká, přisypeme trochu strouhanky, pokud bude suchá, přilijeme trochu mléka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.