Masitá nádivka do kachny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masitá nádivka do kachny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13591 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Játra kachní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Sardelové řezy |
70 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Telecí plec |
150 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 97,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Játra kachní, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Telecí plec, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masitá nádivka do kachny postup přípravy receptu:
1 | Žemle namočíme do vody, vymačkáme a umeleme spolu s omytým masem, uzeným masem a očištěnými játry. Přidáme tekuté máslo, celá vejce, koření, sůl a nakrájené sardelové řezy. Nakonec nádivku zahustíme trochou strouhanky a dobře propracujeme. |
2 | Pokud je nádivka příliš tuhá, přilijeme trochu mléka. |