Vařený candát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený candát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13592 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Candát obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2,3mg |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený candát postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného a očištěného candáta naporcujeme, osolíme a pokapeme octem. Pokud má ryba silnější kůži, stáhneme ji. |
2 | Porce vaříme pod pokličkou na mírném ohni 10 - 12 minut. |
3 | Uvařeného candáta opatrně vyjmeme (maso je jemné a může se rozpadat) a polijeme rozpuštěným máslem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.