Candát na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát na roštu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13593 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Candát obecný |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 140,2mg |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 2,0mg |
Vláknina | 406,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát na roštu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce candáta osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Zlehka je obalíme v mouce, lehce potřeme rozpuštěným máslem. |
2 | Připravené porce urovnáme na rošt a pečeme. Během pečení rybu stále potíráme máslem. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít jakoukoli sladkovodní nebo mořskou rybu.