Kapří hašé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří hašé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13594 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
60 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko polotučné |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 246,2mg |
Draslík | 864,5mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří hašé postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné kapří maso nasekáme, přidáme sůl, koření, prolisovaný česnek, vejce, mléko a podle potřeby strouhanku. Vše promícháme. |
2 | Na pekáči rozpustíme máslo, směs na něj rozetřeme a povrch pokapeme rozpuštěným máslem. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.