Recept

Roláda z mletého masa a brambor

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13596

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
700 g Maso mleté - mix
100 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
350 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Pórek
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 214kJ
15% Sacharidy 53 g
332% Tuky 249 g
13% Sodík 263 mg
52% Bílkoviny 29 g

Roláda z mletého masa a brambor postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme. Přidáme lžíci másla a ušleháme hustou kaši. Vmícháme do ní nasekanou petrželku, osmaženou cibuli, sůl a pepř.

2

Mleté maso promícháme s namočenou a vymačkanou žemlí, solí, pepřem. Směs na fólii rozválíme na placku, navrstvíme na ni kaši a pomocí fólie zavineme roládu. Vložíme ji do pekáče a upečeme v troubě do zlatova.

3

Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a mrkev na kolečka. Zeleninu orestujeme na másle, zalijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou. K měkké zelenině přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Krátce povaříme, osolíme, opepříme.

4

Na mísu upravíme plátky rolády, obložíme je dušenou zeleninou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept