Recept

Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13597

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Fazole bílé sterilované
300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
1000 g Jehněčí plec
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 308kJ
8% Sacharidy 30 g
29% Tuky 22 g
29% Sodík 585 mg
102% Bílkoviny 58 g

Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, omyjeme a osušíme.

2

Střídku žemle nakrájíme na kousky, rozmixujeme s česnekem, petrželkou, bílkem, máslem, solí, pepřem a tymiánem. Vzniklou pastu naneseme ze všech stran na maso. Vložíme je do pekáče, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě pečeme 30 - 40 minut do měkka.

3

Fazolové lusky a fazole scedíme. Oloupanou cibuli porájíme na nudličky. Vše přidáme k masu, podlijeme trochou vody a pečeme ještě 10 minut. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem.

4

Na talíře upravíme maso rozkrájené na plátky a obložíme zeleninou.

5

Podáváme s krajíčky tmavého chleba.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept