Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé sterilované |
300 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1000 g | Jehněčí plec |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Jehněčí plec, Sůl, Tymián sušený, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme a osušíme. |
2 | Střídku žemle nakrájíme na kousky, rozmixujeme s česnekem, petrželkou, bílkem, máslem, solí, pepřem a tymiánem. Vzniklou pastu naneseme ze všech stran na maso. Vložíme je do pekáče, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě pečeme 30 - 40 minut do měkka. |
3 | Fazolové lusky a fazole scedíme. Oloupanou cibuli porájíme na nudličky. Vše přidáme k masu, podlijeme trochou vody a pečeme ještě 10 minut. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem. |
4 | Na talíře upravíme maso rozkrájené na plátky a obložíme zeleninou. |
5 | Podáváme s krajíčky tmavého chleba. |
Poznámka
Servírujeme teplé.