Jahodové pokušení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové pokušení
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13602 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Jahody zahradní |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - jahodový |
250 g | Tvaroh tučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 40,6mg |
Draslík | 38,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 188,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Pudinkový prášek - jahodový, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové pokušení postup přípravy receptu:
1 | Pudinkový prášek rozmícháme ve 100 ml mléka. Do zbylého mléka přidáme 100 g cukru, přivedeme k varu a vlijeme rozmíchaný pudink. Za stálého míchání vaříme přibližně minutu. Uvařený pudink přikryjeme fólií a necháme vychladnout. |
2 | Tvaroh s vanilkovým cukrem vymícháme do hladka. Do tvarohu přidáme vychladlý pudink a omyté jahody. |
3 | Krém rozdělíme do pohárů a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Můžeme použít pudink s jinou příchutí a jiné ovoce.