Recept

Citronová šlehačka s ostružinami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13604
Kategorie: Pudinky

Ingredience

2 ks Citrony
40 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
1 ks Hřebíček
500 g Ostružiny
1 ks Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 ks Skořice celá
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl
500 ml Víno červené
10 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 949kJ
14% Sacharidy 51 g
57% Tuky 43 g
1% Sodík 21 mg
10% Bílkoviny 6 g

Citronová šlehačka s ostružinami postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny namočíme do vody, za častého míchání rozpustíme.

2

Smetanu ušleháme spolu s moučkovým cukrem, vmícháme citronovou šťávu a kůru. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do šlehačky, naplníme do vypláchnutých pudinkových formiček a dáme na 4 hodiny chladit.

3

Víno, pomerančovou šťávu, skořici, hřebíček a vanilkový cukr povaříme 10 minut, přecedíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Nakonec přidáme omyté ostružiny a necháme vychladnout.

4

Šlehačku vyklopíme z formiček a podáváme s ostružinami ve víně. Každou porci ozdobíme snítkou máty a pomerančovou kůrou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept