Jednoduchý recept

Zapékané brambory se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1361

Ingredience

500 g Brambory vařené
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 504kJ
20% Sacharidy 71 g
40% Tuky 30 g
59% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 14 g

Zapékané brambory se zelím postup přípravy receptu:

1

Nakrouhané hlávkové zelí posolíme, přidáme kmín a dusíme. Nakrájenou cibuli osmahneme.

2

Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených brambor, posolíme, opepříme a dáme vrstvu zelí, které posypeme osmahnutou cibulí.

3

Tak pokračujeme až skončíme s bramborami.

4

Na brambory nasypeme osmaženou, na malé kostičky nakrájenou slaninu.

5

Při pečení podlijeme brambory trochou vody a dáme zapéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept