Pažitková omeleta se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pažitková omeleta se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13610 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 523,7mg |
Draslík | 174,2mg |
Vláknina | 339,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pažitková omeleta se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozmícháme a metlou přimícháme smetanu - nešleháme. |
2 | Opláchnutou pažitku nadrobno pokrájíme a část vmícháme do vaječné smetany. Osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Na pánvi na másle postupně usmažíme 4 omelety, přeložíme je v půli. Každou omeletu poklademe sýrem, krájeným na nudličky. Pokrm zapékáme v troubě tak dlouho, až se sýr začne tavit. |
4 | Na talíři každou omeletu ozdobíme zbylou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.