Špagety se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13614 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Mrkev kořen |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 440,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme, cukety omyjeme, obojí nastrouháme na nudličky. |
2 | Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě. Asi 2 minuty před koncem varu přidáme zeleninu. |
3 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na másle spolu se šunkou, nakrájenou na kostičky. Zaprášíme moukou, zalijeme smetanou. Za stálého míchání necháme přejít varem a osolíme. |
4 | Špagety se zeleninou slijeme, necháme okapat. Rozdělíme je na talíře a promícháme se smetanovo-houbovou omáčkou. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.