Kysané mléko s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané mléko s hroznovým vínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13615 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
70 g | Corn flakes - kukuřičné |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Hroznové víno |
1 polévková lžíce | Med včelí |
500 ml | Mléko acidofilní |
1 polévková lžíce | Ořechy burské pražené |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 283,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Corn flakes - kukuřičné, Cukr krupice, Hroznové víno, Med včelí, Ořechy burské pražené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané mléko s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Do mísy nalijeme kyselé mléko, přidáme citronovou kůru, vanilkovou dřeň a cukr. Metlou vše ušleháme do krému. |
2 | Krém a omyté, rozpůlené hrozny bez peciček střídavě klademe ve vrstvách do větší misky. Vrchní vrstvu tvoří víno. Povrch posypeme kukuřičnými lupínky smíchanými s medem a arašídy. |
Poznámka
Servírujeme studené. Použijeme zelené i modré hrozny.