Recept

Zeleninový koláč s květákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13617

Ingredience

1 balení Droždí sušené
500 g Květák
125 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
80 g Oříšky piniové
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Parmezán
3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 046kJ
19% Sacharidy 67 g
54% Tuky 40 g
38% Sodík 761 mg
45% Bílkoviny 25 g

Zeleninový koláč s květákem postup přípravy receptu:

1

Z mouky, droždí, 2 lžiček soli, mléka, másla a 2 vajec vypracujeme těsto, necháme je 30 minut odpočinout.

2

Květák, rozebraný na růžičky vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme, do vody vložíme na nudličky nakrájenou mrkev a povaříme 4 minuty. Scedíme a necháme okapat.

3

Očištěné papriky pokrájíme na kostičky. Oříšky nasucho opražíme.

4

Těsto prohněteme a vyložíme jím vymazanou velkou koláčovou formu. Poklademe zeleninou a oříšky, zalijeme směsí zakysané i sladké smetany se 2 vejci a nastrouhaným parmazánem.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept