Recept

Špagety s lilky a Mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13618

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Feferony
400 g Lilek
200 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
24% Sacharidy 86 g
32% Tuky 24 g
33% Sodík 669 mg
46% Bílkoviny 26 g

Špagety s lilky a Mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, rozčtvrtíme a upečeme na oleji. Necháme je okapat na papírové utěrce.

2

Na olivovém oleji opékáme nasekaný česnek a pokrájené feferonky asi 2 minuty. Přidáme rozkrájená rajčata, podusíme 10 minut a okořeníme.

3

Mozzarellu necháme okapat a krájíme ji na nudličky. Z omyté bazalky otrháme lístky.

4

Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s rajčatovou omáčkou, lilky, Mozzarellou a bazalkou,a upravíme na talíře.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept