Jednoduchý recept

Třený velikonoční beránek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13619
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

150 g Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
150 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Strouhanka
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 880kJ
7% Sacharidy 27 g
14% Tuky 10 g
2% Sodík 31 mg
7% Bílkoviny 4 g

Třený velikonoční beránek postup přípravy receptu:

1

Formu vymažeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a vysypeme strouhankou. Zbylé máslo utřeme s cukrem do pěny a za stálého šlehání zapracujeme postupně celá vejce. Nakonec přimícháme mouku.

2

Těsto nalijeme do formy a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na střední příčce 25 - 30 minut.

3

Formu vyjmeme z trouby a necháme částečně prochladnout. Beránka vyklopíme, po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Třený velikonoční beránek
Tento recept se mi zdá neúplný. Většinou se dělá sníh z bílků a nebo se dává kypřidlo, někdy se kombinují oba způsoby, aby těsto bylo hezky nadýchané. Zde se ani nešlehají bílky, ani se ničím nekypří. Nemám důvěru sick

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept