Recept

Slávky na bílém víně

  • Itálie
  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
Ocenění:
ID receptu: 13621
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Mušle slávky
0,3 dl Olej olivový extra panenský
50 g Petržel - nať
15 g Sůl mořská
0,4 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 246kJ
10% Sacharidy 34 g
35% Tuky 26 g
220% Sodík 4 g
110% Bílkoviny 62 g

Slávky na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme.

2

V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, posléze přidáme nakrájený česnek. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme svazek petrželky, bobkový list a osolíme.

3

V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept