Bramboráky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráky se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13623 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
5 ks | Cibulka jarní |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na poloviny, oloupané cibulky pokrájíme na kolečka. |
2 | V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, opečeme na něm žampiony, přidáme cibulky a ještě krátce opečeme. Vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do pánve postupně doplňujeme zbylý olej, smažíme na něm 8 bramboráků po obou stranách. |
3 | Usmažené bramboráky rozložíme na plech, poklademe je žampiony s cibulí, na každý položíme 1/2 plátku sýru a vše opepříme. |
4 | Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut a podáváme posypaný nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.