Jehněčí pečeně se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečeně se zeleninou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13626 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
500 g | Cuketa |
1000 g | Jehněčí kýta |
150 ml | Jogurt bílý |
500 g | Lilek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 189,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Lilek, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pečeně se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, vetřeme do něj sůl a pepř. Kýtu opečeme na pekáči na rozehřátém oleji. |
2 | Prolisovaný česnek (2 stroužky) smícháme s bílým jogurtem, zakysanou smetanou a protlakem. Polovinou směsi potřeme opečené maso, pod pokličkou pečeme v troubě asi 90 minut. |
3 | Po 30 minutách pečení přidáme k masu oloupané, na plátky nakrájené brambory, očištěné, na plátky rozkrájené cukety, lilky, nasekaný zbylý česnek a bylinky. |
4 | Omytá rajčata pokrájíme na plátky, po 60 minutách pečení je přidáme do pekáče k masu a zelenině. |
5 | Upečené maso a zeleninu vyjmeme, výpek zředíme zbylou jogurtovou směsí, povaříme, ochutíme. Maso naporcujeme a upravíme na talíře se zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.