Recept

Jehněčí pečeně se zeleninou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13626

Ingredience

500 g Brambory
500 g Cuketa
1000 g Jehněčí kýta
150 ml Jogurt bílý
500 g Lilek
6 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Zakysaná smetana
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 350kJ
10% Sacharidy 37 g
68% Tuky 51 g
23% Sodík 455 mg
98% Bílkoviny 55 g

Jehněčí pečeně se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, vetřeme do něj sůl a pepř. Kýtu opečeme na pekáči na rozehřátém oleji.

2

Prolisovaný česnek (2 stroužky) smícháme s bílým jogurtem, zakysanou smetanou a protlakem. Polovinou směsi potřeme opečené maso, pod pokličkou pečeme v troubě asi 90 minut.

3

Po 30 minutách pečení přidáme k masu oloupané, na plátky nakrájené brambory, očištěné, na plátky rozkrájené cukety, lilky, nasekaný zbylý česnek a bylinky.

4

Omytá rajčata pokrájíme na plátky, po 60 minutách pečení je přidáme do pekáče k masu a zelenině.

5

Upečené maso a zeleninu vyjmeme, výpek zředíme zbylou jogurtovou směsí, povaříme, ochutíme. Maso naporcujeme a upravíme na talíře se zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept