Recept

Jehněčí ragú s ovčím sýrem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13627
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
500 g Fazolové lusky zelené
400 g Jehněčí kýta
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Saturejka
1 kávová lžička Sůl
300 g Sýr Feta
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
100 ml Vývar zeleninový
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 088kJ
9% Sacharidy 33 g
40% Tuky 30 g
38% Sodík 764 mg
53% Bílkoviny 30 g

Jehněčí ragú s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme je, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Očištěné, nakrájené fazolky vložíme do vařící osolené vody a povaříme 6 minut. Slijeme je, zchladíme a necháme okapat.

3

Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostičky a zprudka je opečeme na pekáči na rozehřátém oleji a opepříme. Přimícháme nasekané bylinky a krátce opečeme. Přilijeme vývar, přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme brambory, povařené fazolky a na kostičky nakrájený sýr.

4

Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept