Recept

Čekankové puky v šunce

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13629
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 ks Čekanka
1 polévková lžíce Hořčice kremžská
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový
30 g Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 911kJ
3% Sacharidy 12 g
44% Tuky 33 g
43% Sodík 859 mg
43% Bílkoviny 24 g

Čekankové puky v šunce postup přípravy receptu:

1

Omyté čekankové puky rozpůlíme a odstraníme košťál. Lískové oříšky nasekáme, nasucho opražíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme, rozmixujeme spolu s oříšky a olejem. Vzniklou pastu osolíme, opepříme a potřeme jí plochy čekankových puků.

2

Každou polovinu čekanky ovineme plátkem šunky a osmahneme na pánvi na másle. Přilijeme víno, vývar, vše dusíme asi 10 minut. Šťávu ochutíme smetanou a hořčicí.

3

Pokrm osolíme, opepříme a posypeme na kostičky nakrájenou Mozzarellou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept