Paprikové ragú s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové ragú s kuřetem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1000 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 197,1mg |
Draslík | 907,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Kuře, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové ragú s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kostičky slaniny a porce kuřete opečeme po všech stranách. Vložíme prolisovaný česnek i nasekanou cibuli, necháme zesklovatět, přilijeme vývar, víno a dusíme zvolna asi 25 minut. |
3 | Spařená rajčata oloupeme, rozčtvrtíme a rozkrájíme na kostky. Papriky očistíme, zbavíme semen a krájíme na nudličky. Rajčata i papriky přidáme k masu a dusíme ještě 15 minut. |
4 | Hotový pokrm ozdobíme bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.