Mangoldové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangoldové závitky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13631 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
300 g | Hovězí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Mangold |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
150 ml | Vývar slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 128,1mg |
Draslík | 524,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hovězí maso mleté, Kari koření, Koriandr čerstvý, Mangold, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangoldové závitky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné listy mangoldu, které jsme zbavili žeber, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a položíme na utěrku. |
2 | Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s částí nasekaného koriandru, citronovou kůrou, šťávou a vejcem vmícháme do mletého masa. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. |
3 | Náplň rozdělíme na mangoldové listy a svineme je. Závitky opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vínem a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě 5 minut. |
4 | Hotový pokrm ozdobíme zbylým koriandrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít mleté telecí maso.