Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13631
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
300 g Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Mangold
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé
150 ml Vývar slepičí
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 13 g
16% Sodík 328 mg
36% Bílkoviny 20 g

Mangoldové závitky postup přípravy receptu:

1

Očištěné listy mangoldu, které jsme zbavili žeber, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a položíme na utěrku.

2

Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s částí nasekaného koriandru, citronovou kůrou, šťávou a vejcem vmícháme do mletého masa. Osolíme, opepříme a okořeníme karí.

3

Náplň rozdělíme na mangoldové listy a svineme je. Závitky opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vínem a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě 5 minut.

4

Hotový pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít mleté telecí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept