Filé s olivami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s olivami a zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13632 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cuketa |
450 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
1 ks | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 517,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 961,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s olivami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme olej, opečeme na něm kolečka pórku a nasekaný česnek. Přidáme omyté, na kostky nakrájené cukety a očištěné, na kostičky rozkrájené papriky. Osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 10 minut. |
2 | Filé omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Přidáme je k zelenině a dusíme 3 minuty. Vmícháme olivy a podle chuti přisolíme. |
3 | Pokrm podáváme ozdobený bazalkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je chléb nebo bageta. Servírujeme teplé. Můžeme použít více druhů filé.