Recept

Rajčatový koláč s cuketou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13633

Ingredience

500 g Cuketa
10 g Droždí
1 špetka Majoránka
150 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
500 g Rajčata
80 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 753kJ
6% Sacharidy 23 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 144 mg
15% Bílkoviny 9 g

Rajčatový koláč s cuketou postup přípravy receptu:

1

Mouku vsypeme do mísy, droždí rozmícháme ve 150 ml vlažného mléka, necháme vykynout a vmícháme do mouky. Přidáme máslo, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 30 minut.

2

Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vytvarujeme okraj a těsto propícháme vidličkou. Necháme je kynout ještě 15 minut.

3

Omytá rajčata i cukety nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Smícháme vejce, zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Směsí koláč přelijeme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept