Chlebový salát s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový salát s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13634 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 261,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb pšeničný (bílý), Cibulka jarní, Kapary sterilované, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový salát s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Bílý chléb nakrájíme na kostky a opečeme je na oleji (3 lžíce) na teflonové pánvi do zlatova. Vyjmeme a položíme na papírovou utěrku. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na kousky, oloupané cibulky na kolečka. Kapary drobně nasekáme. |
3 | Smícháme vinný ocet, zbylý olivový olej, sůl a pepř. Směs promícháme s rajčaty, cibulkou, kapary, nasekanou bazalkou a petrželkou. Přidáme opečený chléb, necháme asi 5 minut rozležet. |
4 | Salát podáváme ozdobený snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme studené.