Recept

Opečené brambory a okurkami a ovčím sýrem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13635

Ingredience

400 g Brambory
2 ks Feferony
1 ks Kopr čerstvý
500 g Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
200 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř bílý
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 297kJ
6% Sacharidy 21 g
27% Tuky 20 g
50% Sodík 996 mg
26% Bílkoviny 14 g

Opečené brambory a okurkami a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a rozkrájíme na plátky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm brambory a prolisovaný česnek. Přidáme okurky, nasekané feferonky a olivy. Vše zvolna opékáme asi 5 minut.

3

Omytý kopr nasekáme, snítku ponecháme na ozdobu. Kopr a sýr nakrájený na kostky přidáme k bramborám se zeleninou, dusíme pod poklicí asi 2 minuty. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou kopru.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept