Jahodový nanuk s kefírovým mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový nanuk s kefírovým mlékem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13638 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
300 g | Jahody zahradní |
1 ks | Limetka |
100 ml | Mléko kefírové |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 134,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Limetka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový nanuk s kefírovým mlékem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané jahody umixujeme. |
2 | Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým mlékem. Nakonec přimícháme dobře ušlehanou smetanu. |
3 | Hmotou naplníme 4 formičky nebo úzké pohárky a uložíme do druhého dne v mrazničce. Když začne hmota tuhnout, umístíme do ní dřevěné špachtličky. |
4 | Po vyjmutí z mrazáku ponoříme formičky krátce do horké vody a zmrzlinu vyklopíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.