Recept

Nákyp z jáhel a pohanky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 1364

Ingredience

150 g Cukr krupice
200 g Jáhly - loupané proso
1,5 l Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
100 g Pohanka
1 špetka Sůl
200 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

90% Kalorie 1,778 kcal
Kilojoule 7 437kJ
79% Sacharidy 283 g
76% Tuky 57 g
6% Sodík 125 mg
79% Bílkoviny 45 g

Nákyp z jáhel a pohanky postup přípravy receptu:

1

Pohanku a jáhly dáme do sítka a třikrát spaříme horkou vodou.

2

Do vymazaného pekáče nasypeme pohanku a jáhly.

3

V mléce rozmícháme cukr, špetku soli a nalijeme na směs. Poklademe namočenými a okapanými švestkami a vločkami másla, které jsme namočili ve vodě.

4

Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

5

Posypeme skořicovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept